kol neužsimiršo, truputi apie savo įspūdžius. Turėjau tik nedidelį tikslą; nepervargti ir pasimėgauti. Jau pirmame rate įkalnėje susibūrė mūsų nedidelė grupelė, kurioje malonu buvo susipažinti su Dexton.

Pirmasis nusileidimas ir posūkiai. Buvau nusiteikęs saugiai, tačiau kartu su Dexton pastebėjom, kad mūsų grupelė posūkiuose dar atsargesnė, dėl ko tekdavo kiek perdėtai pristabdyti.
Prikabintas failas:
DSC_0199.jpg [ 384.45 KiB | Peržiūrėta 10020 kartus(ų) ]
Kitame rate su Dexton išsiverždavome nuo grupės į priekį tam, kad netrukdomai ir mažiau naudojant stabdžius išpjauti vingius. Po posūkių šiek tiek atsiplėšdavome nuo grupelės, tačiau susikalbėjom, jog priešakinės grupės galime ir nepavyti - rizikuotumę pervargti, tad tausojom jėgas paskutiniam ratui prieš finišą.
Prikabintas failas:
DSC_0369.jpg [ 480 KiB | Peržiūrėta 10020 kartus(ų) ]
kai pro šalį slinko didelė profų grupė mūsų grupelė išsiblaškė ir po to jau nemačiau Dexton. Iš pabirusios grupės likome tik maždaug penkiese, pagrinde vaikinai su Orbea marškinėliais - keli karboniniai ir vienas gražus klasikinis plieno.
Paskutiniame rate, įkalnėje, mano kolegų kvėpavimas tapo gilus, vėliau vaikinai iš kišenių traukė pauerželius - geras ženklas, bet pabėgimą dar atidėjau, pagalvojau jog paprasčiau tai bus posūkiuose.
Nežinau kuriais jutimo receptoriais tai apčiuopiama, tačiau pjaunant vingį, pajutau švelnų Maxxis Columbiere mikroslydimą glotniu asfaltu, pasiekiau ribą, persistengiau, per didelis greitis. Vos ne vos išsigraibiau prieš artėjantį bortelį, bet likau grupelės gale.
Likus trumpai finišo tiesei iš Orbea vaikinų tikėjaus turbo sprinto.
Prikabintas failas:
DSC_0467.jpg [ 549.92 KiB | Peržiūrėta 10020 kartus(ų) ]
Tačiau sukėlęs visas apsukas, už šio posūkio, trumpoje finišo tiesėje aš juos aplenkiau:
Prikabintas failas:
DSC_0471.jpg [ 550.69 KiB | Peržiūrėta 10020 kartus(ų) ]
Savo amžiaus grupėje buvau 28. Visi tikslai pasiekti; nepervargau, susitvarkiau su savo grupele, buvo tikrai smagu. Puiki šventė, labai šauni dinamiška trasa; iki pilnatvės trūktų nebent tik senamiesčio gabalėlio su akmeniniu grindiniu. Ačiū organizatoriams, dalyviams, fotografams, žiūrovams ir visiems.
Šventė tęsėsi - startavo mėgėjų grupė. Stebėjom prie pirmo vingio po nusileidimo - ir plaukai šiaušėsi - padangų čiuožimas, pedalų kapanojimas į asfaltą posūkyje ir pan. (bent jau mano grupelė vingiuose buvo daug konservatyvesnė). Štai čia pasijuto tikra laukinė lenktynių dvasia. Vėliau įkelsiu daugiau foto, atsiprašau, kad taip vėlokai, labai jau daug pripyškinom su Saulašare, reikia atrinkti.